Etapy mycia cystern spożywczych:

1
Aby zapewnić doskonałą czystość w zbiornikach cystern, wykorzystujemy głowice myjące.
2
Dostarczamy wodę pod wysokim ciśnieniem (od 150–500 bar) przez otwór wlotowy do środka zbiornika, która mechanicznie czyści cysternę.
3
Kolejnym etapem jest dezynfekcja zbiornika cysterny. Używamy do tego wyłącznie atestowanych środków chemicznych, przeznaczonych do mycia zabrudzeń po produktach spożywczych.
4
W zależności od trudności umycia przewożonej substancji używamy odpowiedniej ilości środków myjących, a także dostosowujemy temperaturę wody. W zależności od potrzeb możemy zastosować np. parowanie.
5
Czas trwania mycia to od 30 minut do 2 godzin.
6
Po każdym myciu zbiornika wystawiamy certyfikat potwierdzający czystość, który dopuszcza cysternę do ponownego użycia.

Profesjonalne mycie zbiorników po produktach spożywczych?

Wybierz Norblin Cars, blisko Łodzi, Zgierza, Sochaczewa, Łowicza czy Skierniewic.

Myjnia cystern spożywczych Norblin Cars położona jest w odległości 14 km od skrzyżowania autostrad A1 i A2 w województwie łódzkim: tylko 24 km od Łowicza, 26 km do Zgierza, 32 km do Łodzi, 38 do Skierniewic, 65 km do Tomaszowa Mazowieckiego i 70 km do Piotrkowa Trybunalskiego.

Wyczyścimy zbiornik Twojej cysterny, a nie Twój portfel. Dowiedz się więcej o lokalizacji.